Achtergrondmuziek

Ben je op zoek naar achtergrondmuziek als subtiele muzikale omlijsting van je diner, receptie, huwelijk/bruiloft, ceremonie, feest of zakelijk evenement? Dan is Gitaarduo The Acoustics in de meeste gevallen de perfecte oplossing! Wij spelen avondvullende sfeermuziek met twee akoestische gitaren en twee stemmen. Het genre is pop en easy listening. Liedjes van alle tijden met de mooiste evergreens van bijvoorbeeld Crowded House, Eric Clapton, John Mayer, U2 of Bon Jovi. Bekijk hier het volledige repertoire.

« van 2 »

Het is vaak belangrijk dat de muziek niet overheersend is, mensen moeten elkaar nog gewoon kunnen verstaan. Wij begrijpen als geen ander hoe we dit neer kunnen zetten. We zijn aanwezig en sfeerverhogend, maar niet te prominent. We kunnen helemaal akoestisch spelen, dus zonder enige versterking. In dat geval hoor je dus alleen het rechtstreekse warme geluid van de akoestische gitaren en de zang. Voor sommige gevallen kunnen we ook helemaal instrumentale akoestische versies neerzetten zonder zang, voor livemuziek in kleine restaurants kan dit een goede optie zijn.

Akoestisch mobiel

We hebben ook een akoestisch mobiele optie voor achtergrondmuziek. Hierbij lopen we op verschillende plaatsen rond met lichte versterking. Onze versterker wordt gevoed door twee accu’s en zowel onze zang als de gitaren zijn compleet draadloos. Dit unieke systeem hebben we zelf ontwikkeld. Het geluid is zeer goed en toereikend voor grote gezelschappen van honderden personen indien nodig. Omdat de versterker verrijdbaar is hebben we de mogelijkheid om een aantal liedjes op één plek te spelen en daarna weer verder te rijden naar de volgende plaats. Zelfs met trappen lukt het nog om ons op verschillende etages te verplaatsen.

We hebben onder andere mobiel gespeeld bij de Efteling, de Bijenkorf en op Schiphol. Het leuke van dit concept is dat we heel interactief kunnen spelen als de situatie zich daarvoor leent. Zo kunnen mensen ook verzoekjes aanvragen, het is lekker laagdrempelig.

Chique gekleed of super casual

Wij komen volledig in pak, wat bijvoorbeeld in smoking een extra feestelijke uitstraling geeft. Maar op verzoek kunnen wij ook gewoon casual gekleed op jouw feestavond of event komen.

Wel achtergrond, maar niet saai

Wij verbazen ons regelmatig bij het zien van andere musici die achtergrondmuziek saai en ongeïnspireerd brengen. Wij vinden dat ook achtergrondmuziek met passie gespeeld moet worden!

Live opgenomen demo’s

Neem contact met ons op


Optreden voor DJ Tiësto


600
Opgericht in

2001
Stil going strong in

1
Aantal jaren actief

50
Hoeveelheid gebroken snaren

“Oh, wat was het mooi en wat kijken we terug op een prachtige bruiloft! De muziek van The Acoustics heeft daar heel veel aan bijgedragen!” Martine Hendriks

Akoestisch mobiel, muziek tussen de mensen!

0
Stemmen

0
vingers

0
snaren

0
Akoestische hits

“Prachtig! Voor ons was het heel belangrijk dat de muziek niet te overheersend zou zijn. De mannen voelden dat perfect aan. Iedereen kon elkaar nog goed verstaan, dat vonden wij ongelofelijk fijn!” Joost en Ineke van Brakel

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over duo The Acoustics? Bel met Boudewijn op nummer 06 21 61 78 52, stuur een mailtje via bovenstaande button, of gebruik het contactformulier bovenaan deze pagina.

“Het optreden van The Acoustics sloot perfect aan bij onze verwachtingen. Gewoon lekker akoestisch mooi en puur!” Els van Workum