Waarom een akoestisch duo boeken?

Ben je al tijden op zoek naar de juiste invulling voor jullie bruiloft, receptie, bedrijfsfeest, diner of privéfeest? Het is daarbij altijd lastig om iedereen tevreden te stellen. Sommige mensen willen helemaal uit hun dak kunnen gaan op de dansvloer, anderen willen vooral bijpraten met achtergrondmuziek.

Voor zakelijke bijeenkomsten geldt dit eigenlijk nog vaker. Mensen moeten elkaar nog goed kunnen verstaan en de muziek mag niet te overheersend zijn. Een akoestisch duo is dan vaak ideaal.

« van 2 »

Akoestische achtergrondmuziek

Wij spelen soms helemaal zonder versterking, gewoon met twee akoestische gitaren en zang. Lekker puur, unplugged en direct. Dit is ideaal voor kleine gelegenheden zoals voor live muziek bij walking diners en in kleine restaurants.

Mobiel versterkt optreden

Een andere veel geboekte livemuziek optie is een mobiel versterkt optreden. We hebben dan als akoestisch duo een versterker op wieltjes met een accu erin met zenders eraan. Wij hebben allebei een headset op en een zender voor onze akoestische gitaren.

We lopen dan in een straal van maximaal 15 meter rondom de versterker rond tussen de mensen, wat altijd heel leuk en interactief is. Als we een aantal nummers gespeeld hebben op één plek dan rijden we de versterker gemakkelijk weer door naar de volgende plaats.

Livemuziek zonder stroom

Leuke bijkomstigheid is dat we geen stroom nodig hebben, waardoor het echt een fantastische oplossing voor outdoor optredens is.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld winkelcentra, in het bos, buiten op een landgoed, een tuinfeest, een gelegenheid waarbij van tevoren onduidelijk is (afhankelijk van het weer) of het feest binnen of buiten plaats gaat vinden.

Volledig versterkt optreden

Wij beschikken ook over een volledige geluidsinstallatie waarmee we moeiteloos voor grotere groepen kunnen spelen tot wel 250 personen. We bouwen de installatie dan op één vaste plek op. Een podium is niet per se noodzakelijk.

Drummers & Decibellen

Voor een feest waarbij mensen veel willen dansen is de beat onmisbaar. Zonder drummer wordt dat vaak al lastig. Het enige probleem met een drumstel is dat het een instrument is dat akoestisch (dus zonder versterking) al heel hard klinkt. Je zit dus altijd al vast aan een bepaald volume. Met een semi-akoestisch duo kan de muziek exact zo hard als je het wilt hebben.

Live YouTube demo's

Onderstaande video is een compilatie van live beelden van verschillende optredens. Dit is dus precies wat je kunt verwachten van Gitaarduo The Acoustics. Alles is 100% live, er lopen geen banden mee. Natuurlijk kunnen we ons volledig aanpassen aan de situatie, van achtergrondmuziek tot feestelijk hard.

Tip van de dag

Tik of klik in de rechter bovenhoek van de video om nog veel meer materiaal van Gitaar duo The Acoustics te bekijken.

Check hier onze beschikbaarheid

Repertoire

Wij spelen fijne semi-akoestische versies van de grootste hits aller tijden. Daar zitten veel van de geijkte liedjes als Proud Mary, Iedereen is van de wereld en Satisfaction tussen, maar ook een aantal wat verrassendere keuzes. Wat te denken bijvoorbeeld van Shout van Tears for Fears? Praktisch iedereen kent dat en krijgt meteen de neiging om het mee te zingen.

Ook Losing my religion van R.E.M. is zo'n evergreen die altijd weer fijn is om te horen. Voor ons geldt ook dat we sommige liedjes letterlijk al duizend keer gespeeld hebben, toch verveelt het nooit. Het is namelijk de muziek die we zelf luisteren en waar we mee opgegroeid zijn!

Bekijk hier het volledige repertoire

Even lekker meezingen met Hazes en Frans Bauer? Helaas!

Voor de mensen die graag lekker een avondje mee willen lallen met Hazes senior en Frans Bauer hebben we één tip: boek ons niet.

We hebben groot respect voor deze artiesten, alleen richten wij ons niet op dit genre.

Wél Nederlandstalige klassiekers!

Wij spelen wel heel graag een aantal nummers van onder andere Marco Borsato, De Dijk, The Scene en Guus Meeuwis voor jullie. Kartrekker van het duo Boudewijn (Bowe) heeft inmiddels zelf ruim 6.000 luisteraars per maand op Spotify en dat komt vooral door zijn Nederlandstalige repertoire. Uiteraard kunnen die liedjes op verzoek ook gespeeld worden.


Optreden voor DJ Tiësto

Akoestisch mobiel, muziek tussen de mensen!

"Oh, wat was het mooi en wat kijken we terug op een prachtige bruiloft! De muziek van The Acoustics heeft daar heel veel aan bijgedragen!" Martine Hendriks

600
Succesvolle optredens

30000
liedjes gespeeld

90000
Blije luisteraars

200000
Gereden kilometers

"Prachtig! Voor ons was het heel belangrijk dat de muziek niet te overheersend zou zijn. De mannen voelden dat perfect aan. Iedereen kon elkaar nog goed verstaan, dat vonden wij ongelofelijk fijn!" Joost en Ineke van Brakel

Zoek je meer dan alleen muziek? Kijk op Onemotion voor inspiratie bij het organiseren van praktisch ieder feest, van workshop creatief tot bedrijfsfeest.