Solo optreden Boudewijn

Door de jaren heen heb ik eigenlijk altijd opgetreden met een gitaarduo. Voor mij persoonlijk is een van de grootste redenen altijd geweest dat het gezelliger is dan een solo optreden. Ook is het leuk om samen met twee gitaarpartijen en stemmen een mooi geluid neer te zetten. De Stones noemden het altijd al ‘de oude kunst van het weven’, waarbij twee partijen en stemmen in elkaar overgaan tot één waanzinnig geluid.

De afgelopen jaren zijn mijn liedjes meer gedraaid op de radio, waardoor er ook meer vragen kwamen of ik alleen met een akoestische gitaar langs wilde komen om wat te spelen. Daarnaast kwamen er vaker vragen van mensen of ik een solo optreden wilde verzorgen.

Na veel positieve reacties op solo optredens eerder dit jaar heb ik besloten om het ook als optie aan te bieden op deze website. Vooralsnog ook alleen op deze website, want ik bied het niet via boekingsbureaus aan. Het kan interessant zijn als het duo wellicht net boven budget is, of als je echt op zoek bent naar een solist. Omdat het nergens anders aangeboden wordt is de prijs niet op aanvraag, maar kan ik deze hier direct noemen. Een optreden tot maximaal 3 x 45 minuten bedraagt € 475,- exclusief 6% BTW. Deze prijs is inclusief reiskosten binnen heel Nederland en alle benodigde techniek.

Net als bij het duo zijn er drie mogelijkheden:

  • Volledig akoestisch (zonder versterking)
  • Akoestisch mobiel (met een draadloze batterijversterker en headset)
  • Met volledige geluidsinstallatie

De eerste optie raad ik aan voor een publiek tot maximaal 20 personen, bijvoorbeeld tijdens een diner. Optie twee is eigenlijk voor praktisch iedere situatie toepasbaar. Optie drie biedt gewoon geweldig geluid tot een publiek van ongeveer 200 personen zonder dat de muziek overheersend is. Uiteraard kan ik meedenken in wat de beste optie is voor jouw specifieke situatie.

Repertoire

Het repertoire is gelijk aan dat van het duo, je kunt het hier bekijken. De nadruk ligt volledig op covers, dus bekend repertoire van de afgelopen 50 jaar, van Eric Clapton tot aan Justin Bieber en Ed Sheeran. Indien gewenst speel ik natuurlijk ook graag een paar eigen nummers. Qua overall sound komt het ook nog best een beetje in de buurt van het duo, omdat ik in het duo ook praktisch alle lead vocals doe en de basis neerleg als slaggitarist. Ik kan een optreden neerzetten van achtergrondmuziek tot aan prominent aanwezige muziek.

Veelgestelde vragen

De antwoorden op veelgestelde vragen zijn bij een solo optreden niet veel anders dan bij het gitaarduo, dus zie ook de veelgestelde vragen pagina.

Contact

Er zijn meerdere mogelijkheden en je hebt eigenlijk bijna altijd snel antwoord:

  • Vul het contactformulier in op deze pagina
  • Stuur een chatbericht via de site
  • Bel/SMS/WhatsApp/Telegram me op 06 21 61 78 52
  • Stuur een mailtje naar boudewijn@gitaarduo.nl

Live demo video

Bekijk hier een live video van een recent optreden op NPO Radio 1 bij 8 uur journaal nieuwslezer Rob Trip. Het is een korte compilatie van Happy van Pharrell Williams en mijn eigen liedje Relax Relax Relax. Bekijk op mijn YouTube kanaal ook de andere filmpjes met het duo, wat ook ongeveer een beeld geeft van wat ik solo neerzet.

Vrijblijvende offerte aanvragen?


Optreden voor DJ Tiësto

Akoestisch mobiel, muziek tussen de mensen!

“Alleen maar enthousiaste reacties Boudewijn, was precies goed wat je deed en heel smaakvol!” Bernard en Nicole

600
Succesvolle optredens

30000
liedjes gespeeld

90000
Blije luisteraars

200000
Gereden kilometers

“Prachtig! Voor ons was het heel belangrijk dat de muziek niet te overheersend zou zijn. De mannen voelden dat perfect aan. Iedereen kon elkaar nog goed verstaan, dat vonden wij ongelofelijk fijn!” Joost en Ineke van Brakel

0
Stem

0
vingers

0
snaren

0
Akoestische hits